RSA 511 / Baduhenna afdeling

De RSA 511 is de afkorting voor Rowan Sherpa-Afdeling 511. De rowans en sherpa’s zijn jongens en meiden in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar en het nummer 511 staat voor de hoeveelste (R)(S)A-afdeling wij in Nederland zijn.  Landelijk gezien staat deze leeftijdsgroep ook wel bekend als de ‘Explorers’. Vroeger was de RSA-afdeling nog gesplitst in de Rowans (jongens) en de Sherpa’s (meisjes). Tegenwoordig draaien we gezamenlijk opkomst. 

Een bijnaam van onze RSA-afdeling is de Baduhenna-afdeling. Net zoals bij onze scouts (redbadtroep) is deze naam ook afkomstig uit de Friese geschiedenis. De naam verwijst naar de slag van Baduhenna. Bij deze veldslag die plaats vond in 28 n.Chr. versloegen de Friezen de Romeinen. 

Opkomsten

De RSA 511 houdt zijn opkomsten op de vrijdagavond van 19:30 tot 21:30, waarbij de activiteiten door de leden zelf worden bedacht. De RSA heeft dan ook geen leiding meer maar begeleiding. De begeleiding van de RSA houdt toezicht op de groep en helpt de leden, waar nodig, bij het organiseren van opkomsten en kampen en heeft verder een adviserende rol. Voorbeelden van wat wij op zo’n opkomst doen zijn: hiken, pioneren en andere outdoor activiteiten, maar als het weer niet mee zit kijken we gezellig een film of houden we een pokeravond. 

Vragen?

Voor meer informatie, lid worden en andere vragen over de RSA kun je via het contactformulier ons een berichtje sturen.