Natuurwerkdag-2019

Tijdens de landelijke Natuurwerkdag staken zaterdag 2 november de jeugdleden van Scouting van Maasdijk uit Heerenveen de handen uit de mouwen om de natuur een opknapbeurt te geven. De Scouts met hun leiding hebben geholpen met zagen en snoeien op één van de legakkers in De Deelen. Een legakker is een strook grond in het veengebied waar vroeger het veen op gedroogd werd. Nu worden deze bewoond door de vele watervogels en ook de otter.

De Welpen waren samen met hun leiding aan het werk in het Van Harinxmabos en hebben geholpen bij het open houden van de lanen, door het snoeien en het verwijderen van kleine boompjes.

De Bevers en hun leiding waren te vinden op het kampeerterrein van Scouting Hiem in Oranjewoud, waar ze takken en bladeren hebben geruimd.

Skjin Wetter 2019

Scouting van Maasdijk deed zaterdag 12 oktober mee aan de grote schoonmaakactie 'Skjin Wetter'.

Nadat de wethouder Jaap van Veen het startschot voor de schoonmaakactie gingen de Bevers, Welpen en Scouts aan de slag. Voorzien van veiligheidsvestjes (enkelen zelfs met zwembandjes of zwemvest), afvalzakken, werkhandschoenen en grijpstokken vertrokken ze. Samen met de duikers van Duikteam Heerenveen, suppers van SUPAway, de brandweer en Gemeente Heerenveen werd er zwerfafval in en langs het water. Naast o.a. drinkpakjes, flesjes, snoeppapiertjes, kwamen er ook 6 fietsen, een winkelwagentje, paraplu's, schoenne, vloerkleed, stoelen, tafels, servies, een bowlingbal en nog veel meer boven water.

Interieurarchitect Melle Stumphius maakte van het opgeviste afval een groot kunstwerk.

Maar liefst 572 kilo afval hebben we met elkaar opgeruimd. Prachtig resultaat.... maar eigenlijk ook wel jammer dat er zoveel troep in het water ligt.

Afval hoort in de afvalbak

Reunie Scouting van Maasdijk - geannuleerd

I want you

Update 10 augustus 2019

Wegens te weinig opgave voor deelname is deze reünie geannuleerd. Degenen die zich hebben opgegeven zijn inmiddels per mail op de hoogte gebracht. Wij wensen ieder een goed spoor en wellicht tot een volgende keer.

Oorspronkelijk bericht

Dit jaar viert Scouting van Maasdijk haar 80 jarig bestaan in het weekend van 7 en 8 september.
Voor dit eventement is een speciale site opgericht met informatie en aanmeldingsmogelijkheid.
Zie https://reuniesvm.nl Wij hopen dat je ook komt.

Scouts van Scouting van Maasdijk gaan naar het PinsterKamp Dwingeloo (PKD)

De Scouts van Scouting van Maasdijk gaan naat het PinksterKamp Dwingeloo (kortweg PKD) wordt jaarlijks tijdens het Pinksterweekeinde op het labelterrein Dwingeloo (Drenthe) georganiseerd, dat een labelterrein is van Scouting Nederland. Tijdens PKD valt er achter bijna elke boom wel iets leuks te beleven! Als de tenten staan en keukens zijn gebouwd is het tijd voor de opening en gaat het kamp pas echt los. Ieder jaar is er een thema en dit thema zal als een rode draad door het kamp lopen. De Scouts gaan allemaal leuke activiteiten doen, eten soms samen met andere Scouts en er is natuurlijk een toffe kampvuuravond. Het wordt weer een kamp vol samen spelen, avontuur en plezier!