Antenne ruim 20 meter hoog

Tijdens de JOTA-JOTI (Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet) maken a.s weekend Scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De Scouts van de Borgergroep en van Maasdijk maken contact met andere Scouts over de hele wereld.

Als je via de radio wilt praten met Scouts aan de andere kant van de wereld, dan heb je een hoge toren nodig om je antenne op te zetten.

De antenne is inmiddels ruim 20 meter de lucht in gebracht met een hoogwerker, deze is ter beschikking gesteld door Sijperda verhuur Heerenveen.
Sijperda Verhuur Heerenveen #bedankt @ Scouting Hiem in Oranjewoud

JOTA JOTI 2018

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree
On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.

De JOTA-JOTI 2018 vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober.

Ook Scouting van Maasdijk doet samen met Scouting De Borgergroep uit Joure mee. Er wordt hard gewerkt aan de toren bij Scouting Hiem om te kijken of we tijdens de JOTA contact kunnen leggen.

Sponsor 'Haardhout van den Akker'

Afgelopen zaterdag hebben wij van onze sponsor ‘Haardhout van den Akker’ uit Boijl weer nieuw brandhout gekregen. Hier zijn wij als Scouting natuurlijk heel erg blij mee. Want fikkie stoken is één van de leukste dingen die er op scouting gedaan wordt. Een mooi vuurtje om gezellig rond te zitten of om ons eten en drinken op warm te maken. Een goed fikkie stoken doen we natuurlijk we niet zo maar, er zijn een hoop verschillende dingen waarmee we rekening moeten houden en dat oefenen we dan ook regelmatig.

Haardhout van de Akker uit Boijl daarom hartelijk bedankt voor het brandhout!

Scouting van Maasdijk 28 oktober aanwezig op FestiVitaal

FestiVitaal: het gezonde dagje uit!

Zin in een leuk dagje uit? Nog even en het is zover FestiVitaal

Kom kijken, doen, beleven, proeven en vooral genieten!
Op 28 oktober organiseert De Friesland samen met partners FestiVitaal. Hét beweeg & doe festival voor jong en oud in Heerenveen. Een dag boordevol activiteiten die in het teken staan van een gezonde en vitale leefstijl. Er is van alles te doen en te beleven op gebied van natuur & gezondheid, voeding, muziek & dans, beweging & sport en fun voor kids.

Boordevol activiteiten voor jong en oud
Geniet van spetterende optredens van Iris Kroes en Jelle B, ga op avontuur met boswachter Arjan Postma, laat je informeren op de gezondheidsmarkt en trakteer jezelf op heerlijke hapjes bij verschillende foodtrucks op het festivalterrein. Maar dat is nog niet alles! Uitdagende clinics, demonstraties, boeiende sprekers – je komt oren en ogen tekort. En de kids? Zij vermaken zich perfect tijdens dans- knutsel- en kookworkshops, de hindernisbaan, kinder-yoga, scouting en ga zo maar door. Ook Scouting Van Maasdijk is aanwezig. Jullie kunnen ons vinden op stand nr. 26.

Waarom organiseert De Friesland FestiVitaal?
De Friesland gelooft dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond, vitaal en gelukkig te leven. De ambitie is dan ook om van Friesland de gezondste en meest vitale ‘mienskip’ van Nederland te maken. De Friesland werkt veel samen met partners en ontwikkelen samen met hen tal van activiteiten, zoals FestiVitaal. Met dit festival willen we mensen inspireren om te werken aan hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Datum zondag 28 oktober 2018
Tijd 10.00 - 16.00 uur
Locatie Recreatiegebied De Heide - Heerenveen
Toegang   GRATIS

Meer weten over FestiVitaal en wat je kunt verwachten? Ga naar www.festivitaal.nl.